Google+ Doska - cvik na brucho pre každého

streda 23. októbra 2013

Doska - cvik na brucho pre každého


Doska je skvelý cvik na brucho.Vhodný je do tréningu pre ženy aj mužov.Cvik pôsobí na celé telo, no najmä na brušné svaly a svaly HSS - hlbokého stabilizačného systému.Sú to svaly, ktoré zamedzujú napr. vybehnutiu platničky, resp. seknutiu v krížoch. Je to dobrá prevencia proti pruhu.


Tento cvik zvaný doska (plank), precvičí svalstvo na strede tela. Patria tam všetky svaly brucha a bokov, chrbát, zasahuje aj ostatné partie ako sú nohy, prsné svalstvo a ramená, no to už len okrajovo pôsobí na svaly týchto partií. Doska - plank je vhodný pre začiatočníkov aj dlho cvičiacich.




Prevedenie cviku je skutočne jednoduché. Netreba na to mať nejakú prípravu, ani nie je čo na tom pokaziť.


Ľahnite si na zem a dvihnete sa tak, že ruky dáte pod seba. Celé predlaktia aj dlane sa môžu dotýkať zeme a potom sa dotýkate už iba špičkami nôh .Pohľad vám smeruje dopredu alebo na stopky, ktoré vám kontrolujú čas pri cviku.Jediné čo nerobte, neprehýbajte sa zadkom smerom dolu k podlahe.Intenzitu cviku možete regulovať tak, že ruky posuniete dopredu. Cvik sa tým stáva tažším.


Typy k prevedeniu cviku doska


Doska je fantastický cvik na doma, pretože nepotrebujete k nemu žiadnu výbavu. Ja ako malé prasiatko rado tento cvik cvičim pri telke. Dobre ubieha čas na stopkách.
Zo začiatku radím cvik praktizovať v kratších intervaloch, napr 15 sekúnd. Netreba skúšať maximum no ak ho skúsite nič sa nestane. Malé prasiatko vydržalo 20 sekúnd  a po častom trénovaní 70 sekúnd nieje problém.V tréningu ho radím nakoniec po všetkých cvikoch.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára